Menu
Вторник, 11 Юни 2019 19:17

Млада учителка от Смолян участва в международен eTwinning семинар за професионално развитие в Латвия

Публикувана от Прочетена 948 пъти
Младата учителка по английски език в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Смолян Димитрия Аянска взе участие в международен eTwinning семинар за професионално развитие, организиран чрез Център за развитие на човешките ресурси. Темата на обучението беше „Методи за преподаване на открито, интегрирани в учебната програма". Семинарът се проведе в периода 05 – 08 юни 2019 г. във Валмиера, Латвия. Присъстваха 30 учители от 9 европейски държави – Австрия, Финландия, Белгия, Унгария, Чехия, Словакия, Естония, Латвия. От нашата страна бяха трима представители, а от Смолянска област само Димитрия Аянка. „Семинарът бе насочен към учители, притежаващи известен опит в дейност eTwinning, които работят с ученици на възраст 12 – 18 години и се интересуват от иновативни методи на преподаване, както и от учебни дейности на открито, които могат да обхванат предмети от целия цикъл на обучение, а eTwinning помага за лесното им интегриране в учебната програма. По време на събитието изпробвахме полезни извънкласни методи на обучение, работихме в екип по изготвянето на план за бъдещи eTwinning проекти и имахме възможността да обменим опит и идеи с други свои колеги от Европа“, каза Аянска.
 
Платформата eTwinning е онлайн защитена европейска училищна мрежа, която дава възможност на учители и ученици от Европа да се почувстват част от международна европейска образователна общност чрез осъществяването на успешно сътрудничество, споделяне на добри практики, провеждане на онлайн семинари/обучения и разработване на онлайн проекти между училищата. СУ" Св. св. Кирил и Методий",град Смолян е единственото училище в областта, отличено със знак за качество “eTwinning училище” и активно се включва с разнообразни проекти в платформата.
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!