Menu
Вторник, 20 Септември 2016 22:39

Младата тракийска певица Петя Кенанска ще пее на събора в Жълтуша

Публикувана от Прочетена 2303 пъти
Младата тракийска певица Петя Кенанска ще забавлява на 24 септември (събота) всички на традиционния есенен селищен събор в ардинското село Жълтуша. Изпълнителката е поканена от кмета на селото Карамфил Димитров. Организатори на празника са кметството и местното читалище „Родопска искра”.
Петя Кенанска притежава богат репертоар от най-обичаните народни песни. Досега е издала два самостоятелни албума с авторски тракийски песни, записани съвместно с любимия на поколения българи оркестър "Авлигите". Има многобройни участия на събори, сватби, семейни тържества, концерти. Нейни клипове се излъчват във "Фолклор ТВ", а песните й звучат и в радио "Стара Загора" и "Пловдив".
”Целта ни е да запазим родопските традиции и да съберем на едно място всички жители на Жълтуша, които са разпръснати из страната и чужбина. Празниците обединяват хората”, каза кметът на Жълтуша Карамфил Димитров и отправи покана към всички жители и гости да станат част от празника на селото.
В рамките на турнира ще бъде организиран и турнир по шахмат. На призьорите ще бъдат раздадени парични награди.  
Жълтуша е едно от най-големите населени места на територията на община Ардино.
 
Гюнер ШЮКРИ
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!