Четвъртък, 17 Януари 2019 15:27

Младежи събраха средства за пострадалите от пожари в Момчиловци

Младежи събраха средства за пострадалите от пожари в Момчиловци
Младежите, скачали за Богоявленския кръст в Момчиловци, дариха 1455 лв. за оборудване на противопожарния автомобил, който бе осигурен от МВР преди дни на селото. Идеята е местното кметство да разполага с него и при нужда да се използва, до пристигането на огнеборците от Смолян.

През последните три години няколко семейства загубиха домовете си след пожари в Момчиловци. Коледарчетата от селото пък помагат с над 400 лв. за пострадалото семейство при един от последните пожари.

Това съобщи пред Дарик кметът на родопското село Сийка Суркова. В с. Соколовци са събрани 125 лв. за ремонт на опожарената къща. Подобна акция се провежда и в с. Широка лъка под надслов "Християни помагат на християни", като средствата от нея ще бъдат дарени на пострадалите.

Сумата в дарителската сметка към днешна дата е малко над 14 хил. лв. Отделно от това са събрани още почти 14 000 лв. „Днес пред комисия ще отворим последните дарителски кутии в Момчиловци, а сумата ще внесем в дарителската сметка.

Събраните до момента близо 28 000 лв. са достатъчни за ремонта на третия етаж на къщата, която вече има нов покрив и дограма“, добави Суркова. 
 
Източник:dariknews.bg

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!