Събота, 03 Март 2018 20:11

Младежите на ДПС – Смолян активно се включват в събиране на подкрепа, за межудународна петиция за защита на правата на гражданите ЕС

Младежите на ДПС – Смолян активно се включват в събиране на подкрепа, за межудународна петиция за защита на правата на гражданите ЕС
Младежите на ДПС – Смолян активно се включват в събиране на подкрепа за международната петиция, която цели да защити правата на гражданите на Европейския съюз. 
 
Това стана ясно по време на разширеният Областен съвет на МДПС – Смолян, който се проведе в областната централа на Движението в Смолян. То бе водено от областният председател на структурата арх.Шебан Билянов, като специални гости бяха Левент Мемиш – зам.-председател на МДПС,   Сейфи Мехмедали – председател на Общински съвет Джебел и член на ЦОС на МДПС,  както и Синан Пехливанов – член на ЦОС на МДПС. Именно , инициативата Minority Safepack, бе една от основните теми, като всички структури на територията на област Смолян се ангажираха със събиране на подписи, за да успее международната кауза. 
 
Minority Safepack e инициатива, която цели да насърчи Европейския съюз да подобри защитата на правата на гражданите на ЕС, които принадлежат към различни етнически и езикови малцинства в рамките на ЕС. За постигане на целите на
Minority Safepack се използва инструмента на Европейската гражданска инициатива.
 
Ако повече от един милион европейски граждани от най-малко седем държави членки подкрепят инициатива, предложена от група граждани, Европейската комисия трябва да ангажира предложението. Онлайн петицията Minority Safepack е отворена и се провежда за защита на малцинствата в ЕС. Това ако се случи, вече няма да има забрана по време на избори, кандидатите за доверието на хората да се обръщат към тях с майчиния си език.
 
На този етап в цяла Европа са събрани близо 600 000 подписа, като крайният срок за събирането на подкрепата изтича до дни. 
Освен това младежите взеха решение да актуализират членската си маса, както банката кадри. Освен това, МДПС – Смолян започват и актуализация на списъкът на хората, които са дали живота си за правата и свободите на територията на областта в близкото минало. 
 
Младежите бяха поздравени от народният представител от 44 – то Народно събрание, избран от Смолянският регион Хайри Садъков, областният председател на ДПС – Смолян Салих Аршински, както и от общинският председател на Движението в Смолян Милен Журналов.
 
Пресцентър ДПС - Смолян
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!