Младежки информационно-консултантски център отвори врати в Смолян

mladegki_centar
Младежки информационно-консултантски център отвори врати днес в Смолян. Лентата на новата придобивка прерязаха ръководителят на приемната структура "Нови хоризонти" Галина Кацева и зам.-председателят на общинския съвет в Рудозем Мустафа Брахимбашев. Центърът е част от националната мрежа на младежките информационно-консултантски центрове в областните градове в страната.
  mladegki_centar_1 mladegki_centar_2  
Целта на структурите е да набират, предоставят и разпространяват информация, отговаряща на реалните младежки потребности. Центърът в Смолян е създаден по спечелен проект от Сдружение “Нови хоризонти”, в партньорство с община Рудозем. Стойността му е 29 090 лв., а продължителността е една година.
  mladegki_centar_3 mladegki_centar_4
Постоянно заети в новия младежки информационно-консултантски център са 3-ма специалисти, които ще предоставят консултации на младежи, ще организират обучения и други прояви на местно и областно ниво. Целевата група, към която са насочени услугите на центъра, е от 14 до 35 години. Гости на събитието бяха ст. експерт Димитър Кузманов – представител на Областна администрация, Васил Чолаков – регионален координатор за областта към МОМН, Константийски епископ Антоний, ученици и учители от смолянските училища.
 mladegki_centar_6 mladegki_centar_5
Веднага след откриването на центъра беше даден старт и на първия младежки конкурс по повод международната година на биоразнообразието. В конкурса ще се състезават пана, изработени от природни материали и носещи послание за опазване на биоразнообразието в Родопите.  Беседа на тема "Генно-модифицираните организми - трябва ли да знаем повече?" провокира гражданската изява на младите родопчани днес.   
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре