Menu
Вторник, 08 Август 2017 19:05

Младежки противопожарни отряди на Смолян и Зул на съвместен лагер

Написана от
Младежки противопожарни отряди на Смолян и Зул на съвместен лагер снимки: ОД МВР – Смолян
В Смолян се проведе съвместен лагер между членовете на младежките доброволни  противопожарни формирования на град Смолян и германския град Зул от 29.07.2017 г. до 06.08.2017 г. В него взеха участие 17 младежи от Германия и 19 - от България.
Посещението на германските млади пожарникари в Смолян не е за първи път и е в резултат на редица проекти между двете служби, като последно смолянските младежи им гостуваха там през миналата година.
 
lager 1 lager 2

Реализираха се редица мероприятия дейности и игри, свързани с пожарникарската професия, подготвени от смолянските огнеборци и Младежкия доброволен отряд,  с които да се осигури емоционалния престой на германците в родния ни град. Разгледаха пещерата „Голубовица“, направиха каньонинг в Гарга дере, гостуваха на читалището в с. Кошница, посетиха парк Амзово, очароваха се от гледката и спектакъла на Момчиловата крепост. Взеха участие в подготвената „Градска игра“ за опознаване на забележителностите на града ни.
На 03.08.2017 г. по покана на кмета на община Смолян г-н Николай Мелемов се осъществи среща, на която ръководителите от германската пожарна благодариха сърдечно за топлото посрещане, като в заключение споделиха, че се надяват връзките между двата града Зул и Смолян да продължат и за напред.
 
lager 3 lager 5

На следващия ден в подготвената програма се осъществи втора среща с директора на РД ПБЗН комисар Симеон Цървуланов. Този път двамата ръководители споделяха информация на професионално ниво.
Интересен момент на лагерниците беше нощувката в читалището на с. Кошница, където всички заедно спяха на туристически легла. Имаше и ден, в който всяко от германските деца, нощуваше в едно българско семейство. От самото начало на лагера младежите бяха разделени на смесени групи. Възложена им бе задача до края на престоя си да представят „Пожарната през моите очи“. Усмивки породи и състезанието по готвене. Децата се справиха страхотно, полагайки усилия да сготвят най-вкусните гозби за пред журито.
Посещението на групата от Германия се осъществява благодарение на финансовата и логистична подкрепа на община Смолян.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!