Младежките противопожарни отряди премериха сили в състезанието „Млад огнеоборец“

Снимка: РДПБЗН Снимка: РДПБЗН Снимка: РДПБЗН Снимка: РДПБЗН

За поредна година РД „Пожарна безопасност и защита на населението“-Смолян организира общинските и областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец“. Дирекцията продължава добрата практика с този вид спортни състезания, с цел  повишаване на противопожарната култура на подрастващите. В тези формирования ученици, на възраст от 10 до 16 години, получават теоретична и практическа подготовка по пожарна безопасност, провеждат тренировъчна и състезателна дейност и така опознават благородната и трудна професия на пожарникаря.


Състезанието се проведе на 09 май, в двора на районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Смолян. В надпреварата взеха участие деца от единадесет училища на територията на  Смолянска област. Те се състезаваха в две дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метрова щафета с препятствия“. Със завиден спортен дух, младите огнеборци показаха отлични знания и умения за работа в екип при гасене на пожар.

След оспорвана надпревара бяха отличени победителите, като на общинско ниво са:

І място:  ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" гр. Смолян;

            ІІ място:  СУ „Отец Паисий“ гр. Смолян;   

            ІІІ място: СУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Смолян

Крайното класиране от областното състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” е следното:

І място: ОУ "Проф. д-р Асен Златаров", гр. Смолян;

            ІІ място: СУ „Димитър Благоев“, гр. Доспат;

            ІІІ място: СУ "Васил Дечев", гр. Чепеларе.

Комплексният победител – отборът на  ОУ "Проф. д-р Асен Златаров", гр. Смолян, ще представи Смолянска област на Републиканското състезание на МПО „Млад огнеборец“, което ще се проведе от  30.05 до 03.06.2024 г.  в курорта Албена.

За призовите места бяха осигурени купи, грамоти и награди. Първенците бяха наградени от директора на РДПБЗН комисар Чавдар Кичуков и началникът на РУО-Смолян – г-н Никола Запрянов. Комисар Кичуков пожела на участниците да са все така борбени и целеустремени, като добави, че се надява част от тях да се реализират професионално, като бъдещи пожарникари.

 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре