Menu
Понеделник, 19 Юни 2017 17:29

Младите пианисти и актьори на читалище „Кирил Маджаров-1866“ кв. Устово посрещат лятото

Написана от
Младите пианисти и актьори на читалище „Кирил Маджаров-1866“ кв. Устово посрещат лятото снимки: читалище Кирил Маджаров-1866“
На 13 юни 2017  се състоя годишната продукция на учениците от Детската музикална школа. Те представиха произведения от българската и световната музикални съкровищници – бяха изпълнени творби от Бетховен, Чайковски, Шопен, Кабалевски, Григ, Добри Христов, Щраус  и др. Прозвучаха произведения и от съвременни автори  - Енио Мориконе, Дарио Маринели, Нино Рота, Иванович и др.
 
ustovo aktiori poanisti 2
 
Всички деца свириха прекрасно, вдъхновено, с амбиция и майсторство. Наистина, за да правиш това, което те правят се изисква освен талант, който те несъмнено притежават и много старание и постоянство. Затова техните преподавателки Светла Гергьовска и Соня Цветкова имат пълно основание да се гордеят с тях.
 
ustovo aktiori poanisti 4 ustovo aktiori poanisti 3 

А на 16 юни се състоя годишната продукция  и на Детската куклено-театрална школа „Лудите маймуни“, ръководена от Десислава Минчева-Тодорова. Малките актьори представиха няколко скеча, а също и драматизация на приказката „Новите дрехи на краля“. Публиката истински се забавляваше на тяхната игра и въодушевено ги аплодираше, от което децата придобиха още по-голямо самочувствие и заиграха още по-въодушевено. Макар, че са на сцена едва от 2 години младите актьори показаха завидно майсторство в  интерпретациите си.
Сега за младите таланти предстои едно весело и изпълнено с игри лято.
 
Светла Гергьовска - Преподавател в ДМШ и организатор
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!
Прочетена 1355 пъти

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!