Събота, 05 Май 2012 10:06

Могилица и Буката празнуват на Гергьовден

Жителите и гостите на смолянските села Могилица и Буката по традиция на Гергьовден ще почетат лековитите води. Група от туристи и местни жители от Могилица се събират в 8,30 в селото и ще тръгнат на 3-километровия попход до лековития извор „Лъджата”. Край извора хората ще отбележат празника Адрелез с обредни танци и музикално – артистична програма, подготвена от читалището в селото.
Празникът на водата ще отбележат и жителите на село Буката в 10.00 часа в неделя на Гергьовден с народно веселие на лечебния извор „Лъджата”, който помага при кожни и други заболявания.
Днес от 12,00 часа курбан за здраве и плодородие дават жителите на с.Влахово. Всички прояви са част от програмата на Майските културни тържества – Смолян - 2012год..

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!