Menu
Вторник, 19 Март 2019 16:20

Момчиловци и Родопите ще бъдат представени на форум в Пекин

Публикувана от Прочетена 912 пъти
Форум "Чарът на Момчиловци и Родопа планина" ще се състои на 26 март в Пекин, съобщи кметът на Момчиловци Сийка Суркова. Родопското село, станало известно в азиатската държава като марка на кисело мляко, ще бъде представено пред дипломати, хора от бизнеса и от академичните среди. Участниците във форума ще бъдат запознати с проекта за курортно-туристическо ядро "Момчиловци", за осъществяването на който се търсят инвеститори.
 
Събитието в Пекин се организира от кметството на родопското село, със съдействието на българския студент Калоян Георгиев, "посланик на добра воля" на Момчиловци в китайската столица, уточни Суркова. Очаква се на форума да присъстват представители на 15 държави. В Китай колоритното смолянско село вече е познато и като "мястото на дълголетието", след като фирмата производител на млечните продукти с неговата марка инвестира и в мащабна рекламна кампания на родопското мляко.
 
Местните традиции, красивата и съхранена природа, туристическият потенциал на Момчиловци и Родопите ще бъдат основни акценти в презентацията в Пекин, преда БТА.
 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!