Музей галерия „Петър Пиронков“ представя известния творец Симеон Николов

.
На 29 март, петък, от 14.30ч. в Музея галерия съвместно с МКБППМН ще се проведе Арттерапевтично ателие „Цветни емоции" с лектор Елена Бончева
 
Музей галерия „Петър Пиронков“ и Община Смолян организират поредната лекция на тема „Родопските художници“. Тази събота тя е посветена на известния творец Симеон Николов (1944г.-2022г.).
 
Лектор ще бъде изкуствоведът и дъщеря на художника, Сузана Николова. Събитието ще се състои на 30 март /събота/ от 11.00 часа в къщата –музей „Кирил Маджаров“ –кв.Устово, съобщи популярният живописец Петър Пиронков. Входът е свободен. Той припомни, че всяка последна събота от месеца се представят лекции за всички художници от Родопите, които имат роля за развитието на изобразителното изкуство в региона.
 
Както е известно стартира и Детската образователна програма на Музей галерия „Петър Пиронков“. Третото занимание на Ателие работилницата ще се проведе на 30 март т.г. от 13 часа в Музея галерия и е на тема: Акварел.
 
На 29 март, петък, от 14.30ч. отново в Музея галерия ще се проведе Арттерапевтично ателие „Цветни емоции "с лектор Елена Бончева съвместно с МКБППМН към община Смолян.
Поканени са всички деца и възрастни, които имат желание да усвоят тънкостите на рисуването . Заниманията са безплатни. Информация и записване на тел.: 0896 894041, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
Работното време на музея е всяка събота и неделя от 9.00ч. до 18.00 часа.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре