Menu
Понеделник, 12 Февруари 2018 14:37

Музейно ателие за изработване на родопски мартеници отваря врати в музея

Публикувана от Прочетена 984 пъти
Музейно ателие за изработване на родопски мартеници отваря врати в музея снимка: община Смолян

Регионалният исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян отваря на 19 февруари традиционното ателие за изработване на мартеници. То може да бъде посетено до 23 този месец от 14.00 до 16.00 часа.

В него могат да участват всички, които искат да изпробват сръчността на ръцете си и творческото си въображение в съчетание със старите родопски традиции, независимо на каква възраст са. Музеен експерт ще разкаже за обичаите около празника Първи март и старите поверия при изработването и носенето на мартеници в различните селища на Смолянския край.

Разказът е увлекателен и за малки, и за големи, защото е съобразен с възрастта на участниците в ателието. Канят се всички – от децата, учениците и студентите до работещите дами, баби с внуци, а така също и гостите на града. Нужните материали и пособия са осигурени от музея.

Необходимо е да се направи предварителна заявка. Таксата за участие в ателието е 1.00 лв. 

За справки и предварителни заявки:

GSM: 0887 985 720 - Тинка Белегова (уредник)

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!