Menu
Сряда, 11 Октомври 2017 17:59

Мюзикълът „Човекът от Ла Манча" на сцената на РДТ - Смолян

Написана от
Прочетена 1358 пъти

Легендарният мюзикъл "ЧОВЕКЪТ ОТ ЛА МАНЧА" гостува в град Смолян в залата на театъра на 3-ти ноември от 19 часа

Орлин Горанов чества своя 60-годишен юбилей тази година с една от знаковите си роли - тази на Дон Кихот в мюзикъла от Бродуей „Човекът от Ла Манча“, който Опера Пловдив възстанови специално за годишнината на „рицаря“ на българската естрада и опера.

Историята на Дон Кихот оживява в мюзикъла, в който Орлин Горанов и Мариан Бачев ще се превъплътят в образа на знаменития идалго и неговия верен оръженосец Санчо Панса. „Човекът от Ла Манча“ ще ни пренесе в испанска Севиля в края на XVI век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани и евентуално съдени. Мнозина си спомнят телевизионния театър "Човекът от Ла Манча" от 1968 г. с великолепната игра на Коста Цонев и Никола Анастасов. Така че предизвикателството пред Орлин и Мариан е твърде голямо, защото сравнението е неизбежно.

Зрителите ще се насладят на играта и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Пловдивския драматичен театър. Солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив ще забавляват публиката под съпровода на диригент Константин Добройков. Представлението е дело на създателите на мюзикълите "Коса", "Ах, този джаз!" и "Оркестър без име": режисьорите Евгени Господинов и Борис Панкин, художниците Иван Токаджиев и Петър Митев, хореограф Боряна Сечанова.

Бродуейският хит "Човекът от Ла Манча" от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди "Тони" - театралният "Оскар". /БЛИЦ

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!