На 11 май Ви очаква незабравимото веселие в Чепеларе – празника на хората

.

Инициативата, превърнала се в дългогодишна традиция е на местния клуб „Веселие“ с ръководители Валентина Бозова и Милен Хаджиматев, ЦПЛР ОДК Чепеларе,  с подкрепата на Община Чепеларе. Очаквани гости са над 350 души от клубове по народни танци от цялата страна, които ще са част от празника.

Тази година ТК „Веселие“ – гр. Чепеларе ще отпразнува своят 15 рожден ден пищно след пъстрото дневно тържество на българщината, което се отганизира за 13-та година като част от традиционните майски празници на община Чепеларе. С всяка следваща година събитието набира все по-голяма популярност и все повече гости. Запазена марка на тържеството е „сворнатото хоро“, което се извива около олимпийските кръгове на площад „Олимпийски“ в  центъра на града.

Възпитаниците на ЦПЛР Общински детски комплекс - Чепеларе се неизменна част от празника с техните песни и танци.

Веселието  ще стартира в 11:00 часа с вълнуващо шарено дефиле на многобройните участници от танцовите клубове по главната улица на града  (ул. „Васил Дечев“) до площад „Олимпийски“, където ще се състои тържественото откриване с приветствия към гостите и връчване на грамоти за участие в превърналия се в традиция за Чепеларе празник на хората. Всеки клуб ще се изяви, като представи по едно хоро, превърнало се във визитна картичка за самия клуб, след което всеобщото народно веселие ще продължи.

Танцовите клубове, които ще вземат участие във Веселие в Чепеларе – празник на хората 2024 г. са: ТК „Веселие“ – гр. Стара Загора с ръководители  Робертино Петров и Ива Жекова; ТK „Веселие“ – гр. Чепеларе с ръководители Валентина Бозова и Милен Хаджиматев; Групи по фолклорни танци при ЦПЛР – ОДК – гр. Чепеларе с ръководител Валентина Бозова и Милен Хаджиматев; ТК  „Веселие“ - гр. Симитли с ръководител Любомир Марянски; ТК „Антерия“ – гр. Пловдив с ръководител Емилия Иванова и хореограф Йордан Костов; ТК „Опа – иха“ – гр. Рудозем с ръководител Екатерина Лазарова; ТК „Хоро“ – гр. Смолян с ръководител Русанка Бодурова;  ТК „Хоротропци“ – гр. Кърджали с ръководител Гинка Кирчева; ТК „Китка“ - Крумовград с ръководител Даниела Бояджиева; ТК „Хорце“  -Стара Загора с ръководител Соня Драгова и хореограф Анна Александрова; ТК „Чародейци“ – гр. Пловдив с ръководители Димитър Петров и Росалина Божкова; ТК „Калина“ с. Белащица с ръководител Росалина Божкова и ТК „Перуника“ гр. Кресна с ръководител Любомир Марянски.

Община Чепеларе Ви кани да станете част от майските празници на родопския град на 11 май (събота).

„Ако желаете да се потопите в автентичната атмосфера на емоционаления празник на хората, на българските традиции, обичаи и носии в Чепеларе, облечете се в народни носии или фолклорни елементи и заповядайте да се веселим заедно!“,  приканват още организаторите.

 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре