На 20 юни в Смолян гледаме „Тютюн“ на Димитър Димов Калин Врачански и Диана Димитрова в ролите на Борис Морев и Ирина

На 20 юни в Смолян гледаме „Тютюн“ на Димитър Димов        Калин Врачански и Диана Димитрова в ролите на Борис Морев и Ирина

Спектакълът на ДТ „Стоян Бъчваров“ от Варна за първи път ще гостува на сцената на Родопския Драматичен театър в Смолян на 20 юни, четвъртък, от 19 часа.  Първата  театрална постановка на романа „Тютюн“ от Димитър Димов – любим на поколения българи,  пожъна голям успех навсякъде в страната за последните две години.  

         За драматизацията Юрий Дачев използва оригиналната, нецензурирана версия на романа, издадена точно преди 70 години.

         „Тютюн“ е спектакъл като нож, опрян в гърлото. Светът е разяден от войната. Хората се борят за власт, пари, доминация над другия. Разтърсващ и чувствен спектакъл за една невъзможна любов. „Тютюн“ е провокация за театъра, за актьорите, за зрителя, и за режисьора Бина Харалампиева. Спектакъл, в който зрителят  преоткрива много актуални теми, които свързват минало и настояще.

Екипът на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна бе отличен с най-голямата награда на град Варна в областта на културата за 2022 за високия професионализъм при създаване на представлението „ТЮТЮН“ по повод 100-годишнината на театъра.

Сценографията и костюмите са на  Свила Величкова и Ванина Цандева, а композитор е Асен Аврамов. В главните роли са Калин Врачански, Диана Димитрова и Стоян Радев.

Първоначално планираното гостуване беше със спектакъла  „Под игото“, но  поради внезапно тежко заболяване на главния актьор, ръководството на ДТ „Стоян Бъчваров“ Варна направи всичко възможно, за да могат и зрителите на нашия град да видят вълнуващия, класически спектакъл на Бина Хааралампиева по романа   „Тютюн“ .

Билети се продават на касата на театъра и по заявка на тел.0894480744.

 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре