На консултациите при Областният управител представителите на партии не постигнаха консенсус относно председателското място на РИК-Смолян

На консултациите при Областният управител представителите на партии не постигнаха консенсус относно председателското място на РИК-Смолян
На свиканите в събота /09.08.2014 г./от  Областният управител на област Смолян консултации за определяне състава и ръководството на РИК, представителите на партии не постигнаха консенсус относно председателското място на комисията. По този начин се стигна до прецедент в избора на ръководство на смолянската РИК, който ще бъде решен от ЦИК в срок до 15 август. 
По време на консултациите възникнаха редица въпроси, свързани с това дали партия „ВМРО” е парламентарно представена, дали е в коалиция и с кого и дали разполага с надлежните документи за това. Взе се решение, че липсва такава легитимация на патриотичната партия, но все пак тяхното предложение за член на РИК ще бъде  изпратено до ЦИК, които ще трябва отново в срок да се произнесат.
На консултациитев Областна администрация, които продължиха близо два часа, не се яви представител на ПП „Атака”. Това наложи, ведно с липсата на легитимен представител на  коалиция „България без цензура”, „ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз и Движение „Гергьовден”, съгласно процедурата техните места като членове в комисията да бъдат разпределени чрез жребий. Имената на всички партии бяха поставени в непрозрачни пликове и представителят от  „Коалиция за България” Рабие Кьосева изтегли предложенията на ПП „ГЕРБ” и КП „Коалиция за България”. Така ГЕРБ ще има 6 представители в РИК-Смолян, Коалиция за България също 6, ДПС – 2 и Реформаторски блок - 1, съобщиха от областната администрация.

 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре