Menu
Неделя, 05 Август 2018 07:08

На Преображение Господне архимандрит Висарион ще служи  в епархийския манастир над Смолян „Св. Пантелеймон“

Публикувана от Прочетена 1458 пъти
На Преображение Господне архимандрит Висарион ще служи   в епархийския манастир над Смолян „Св. Пантелеймон“ снимка: Росица Примовска

 

 Едно от най-важните и тайнствени събития от земния живот на Христос – преобразяването му в светлина на планината Тавор,  ще бъде отбелязано в епархийския манастир над Смолян „Св. Пантелеймон“ със света божествена Литургия на 6 август /понеделник/ от 9.00 часа. Празничното богослужение ще възглави  архиерейският наместник на Смолянска духовна околия  Негово Високопреподобие архимандрит Висарион.

Според евангелското писание, за да укрепи вярата на своите ученици, да ги предпази от страх и униние, когато видят мъченията  преди Възкресението Му, Христос  завел Петър, Йоан и Яков  на Таворската планина близо до Галилея и започнал да се моли. Тогава изведнъж Го видели преобразен - лицето му светело като слънце, а дрехите му станали бели като сняг.  До  Него се явили и двамата пророци Мойсей и Илия, с което доказали на учениците, че Иисус е действително оня, за когото са предсказвали пророците. Чули глас от небето: "Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение, Него слушайте!" (Матей 17:5)

Този празник е един от най-почитаните от Църквата. Заповядате заедно да го отпразнуваме в епархийския манастир над Смолян „Св. Пантелеймон“.

Архиерейско наместничество в Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!