На Цветница „Запалете свещичка, дарете живот!”

С благословението на Негово Преосвещенство Константийски епископ Антоний  в неделя, на  Цветница,  в Смолян, Чепеларе и Девин  се организира акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под надслов „Запалете свещичка, дарете живот!”.

Акцията ще се осъществи от Областния съвет на БЧК  и Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” в партньорство с църковните настоятелства на храмовете „Св. Висарион Смоленски”, „Св. Неделя” и  „Св. Никола” в Смолян.

В края на Божествената литургия  за празника Цветница свещениците ще приканят миряните да се присъединят  към акцията „Запалете свещичка, дарете живот!”. Доброволци  от Младежкия Червен кръст пред храмовете ще предлагат информационни материали. Дарената кръв спасява човешки живот. Страхотно е да знаеш, че някой някъде живее благодарение на теб, е повикът на младите червенокръстци. Всички консумативи по време на кръводаряването са за еднократна употреба и не съществува възможност някой да бъде заразен със СПИН или друга инфекция, предавана по кръвен път. Отделението по трансфузионна хематология (намира се в западната част на поликлиниката на новия център и се влиза откъм паркинга за Бърза помощ) ще работи в неделя, 12 април,  от 9 до 14 часа и всеки желаещ може да даде там кръв. За тези, които по здравословни или други причини  не могат да бъдат кръводарители, младите червенокръстци ще носят касички. Със събраните средства ще се подпомогнат тежко болни хора, съобщиха от Епископията в Смолян.


 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре