На Въведение Богородично, много хора съпреживяха Тайнството на изповедта и взеха причастие

На Въведение Богородично, много хора съпреживяха Тайнството на изповедта и взеха причастие

Празнична света Литургия отслужи иконом Запрян Шиков на голямия християнски празник Въведение Богородично, на 21 ноември, в храм „Св. Неделя”. Дошлите богомолци, отдадоха почит на благочестивите родители на Дева Мария Йоаким и Анна, които я довеждат в Йерусалимския храм на тригодишна възраст.Служението премина в приповдигната атмосфера, тъй като мнозина, чрез Евангелското четиво, съпреживяха оня момент, в който бъдещата Богородица е посрещната със свещени химни и въведена от първосвещеник Захария в Светая Светих.Тук тя се подготвя за своето голямо назначение, като църквата я нарича„прекрасна зора”, от която е изгряло слънцето на правдата.

Празникът предизвика много размисли за ролята на днешните родители в търсене на баланса между материалното и духовното.Именно затова Църквата наставлява всички родители, че е необходимо да възпитават децата си в християнска вяра, от самото младенчество, да ги приучават към атмосферата в храма, за да направят правилния избор в живота.

В края на литургията, постилите през изминалата седмица, взеха причастие, след Тайнството на изповедта. Отец Запрян Шиков изслуша всички внимателно, сърцеведо, като с такт и познание ги насочи към покаяние.

Сийка КЕТЕВА

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре