Над 1 900 Смолянчани подадоха онлайн годишните си данъчни декларации

НАП - Смолян

Срокът за обявяване на доходите е до 30 април

Над 1 900 клиенти на НАП Смолян са подали годишните си данъчни декларации за облагане на доходите по електронен път до момента. Над 67 % от всички получени в агенцията формуляри са изпратени онлайн, като общият брой на  обработените декларации е малко над 2 900.

От НАП напомнят, че подаването на декларации за доходите на физически лица и внасянето на данъка трябва да стане до 30 април и съветват клиентите си да използват електронната услуга за деклариране на доходите по интернет с персонален идентификационен код (ПИК). От началото на 2020 г. до момента в офиса на НАП в Смолян са издадени над 1800  ПИК, който могат да използват за всички е-услуги на приходното ведомство. 

Едноличните търговци и лицата, избрали да се облагат като еднолични търговци, подават годишните си декларации за доходите до края на юни 2020 г., допълват от НАП.

Националната агенция за приходите съветва клиентите си да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги, достъпни на  https://inetdec.nra.bg/  с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис. Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредното положение е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП - https://nap.bg/page?id=762. 

Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, според тарифите на съответния оператор, съобщиха от НАП - Смолян.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре