Menu
Сряда, 21 Март 2018 11:18

Над 113 хил. кубика е повалената дървесина в Смолянско от урагана през януари

Публикувана от Прочетена 1376 пъти

Общо 113 хил. кубика е повалената дървесина в Смолянски регион в следствие на ураганния вятър през януари. Това сочи инвентаризация на Регионалната дирекция по горите в Смолян.

Досега са усвоени и добити 7561 м3 от пострадалата от ветровала дървесина в областта. Екипи на РДГ приоритетно разглеждат и одобряват процедурите за принудителни и санитарни сечи за засегнати от урагана и от дървесен корояд горски масиви.

От началото на годината са издадени 70 предписания за принудителни сечи за увредени от урагана гори. В отделни зони в околностите на Смолян бурята е повалила цели горски масиви, уточняват от РДГ.

Оценката на щетите от дървесен корояд, болести, вредители и пораженията от бурния вятър в горите в областта се изчисляват на 386 хил. куб. метра съхнеща дървесина. От инвентаризираната пострадала дървесина са добити 34 хил. куб. м.

От Районната дирекция на горите е отправено обръщение към всички горовладелци да предприемат спешни мерки по усвояване на пострадалата дървесина, предаде БТА.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!