Menu
Вторник, 10 Юли 2018 12:20

Над 1150 души си смениха личните лекари в Смолянско

Публикувана от Прочетена 1081 пъти
НЗОК - Смолян НЗОК - Смолян

Общо 1 153 души си сменили личните лекари, през юни в Смолянско. Това съобщи директорът на Районната здравно осигурителна каса д-р Кузман Гелов. От тях 772 са предпочели да изберат друг семеен лекар, в районите където живеят, а 274 са се записали при медици в други региони. 107 са се прехвърлили при джипита в Смолянско, като до преди 1 юни те са били записани при други лични лекари, извън територията на РЗОК – Смолян, добави д-р Гелов.

Най-вероятно бройката на сменилите личните си лекари ще претърпи и промяна. В Девин заработи нова практика, заради внезапната кончина на д-р Румяна Желева, която бе един от най-предпочитаните и уважавани лекари в общината. 

„В Девин на този етап личните лекари са си сменили 382 човека, но със сигурност това не е окончателната бройка. Там заработи нова практика“, добави д-р Гелов. 

Според шефа на РЗОК – Смолян, бройката на сменили личните си лекари на полугодието, не се разминава значително, с другите периоди. 

„Бройката се запазва почти същата, не се наблюдава нищо необичайно“, коментира още д-р Кузман Геров.

Източник: dariknews.bg

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!