Menu
Сряда, 05 Декември 2018 11:46

Над 120 деца участваха в инициативи на РИОСВ – Смолян през ноември

Публикувана от Прочетена 1163 пъти
Над 120 деца участваха в инициативи на РИОСВ – Смолян през ноември снимки: РИОСВ - Смолян

През ноември еко инспекцията в Смолян организира 4 образователни инициативи, с ученици от различни възрастови групи.  На 16 ноември  50 ученици от ІІ ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ посетиха РИОСВ и Регионалната лаборатория в Смолян. Експерти  представиха тема за изследване на водите .

IMG_1141.JPG

 В периода 19-23 ноември в ПГИ „Карл Маркс“ Смолян се проведе кампания за събиране на излезли от употреба батерии, като само за няколко дни  възпитаници на  гимназията събраха над 40 килограма батерии. Събралите най-голямо количество получиха подаръци, осигурени от инспекцията. 

IMG_1178.JPG

В Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която се проведе от 17 до 24 ноември, РИОСВ – Смолян организира открити уроци на тема „Опасните отпадъци в нашето ежедневие“. В рамките на образователните инициативи, учениците от  ОУ „Иван Вазов“ и ОУ „Стою Шишков“ в Смолян научиха какво прави един отпадък „опасен“ и къде трябва да бъде предаден той.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!