Menu
Четвъртък, 08 Февруари 2018 10:15

Над 20 фирми кандидатстват за дърводобив на повалената от ураганния вятър дървесина в Смолянско

Публикувана от Прочетена 1741 пъти

Над 20 фирми са участвали в състоялото се днес пряко договаряне за извършване на дърводобив на повалената от ураганния вятър дървесина в района на Смолян, информират от Южноцентралното държавно предприятие /ЮЦДП/.

Очаква се до 10 дни избраните фирми да започнат работа по доизсичане и извозване на падналите от вятъра дървета. Близо 70 хил. куб. м е повалената през януари дървесина в държавните гори на територията на горските стопанства в Смолян, Славейно и Смилян, уточняват от ЮЦДП.

Днешното договаряне с кандидатстващите фирми е за обекти, включващи около 24 хил. кубика паднала дървесина. Предстои да се проведат нови процедури за сключване на договори и за останалите горски масиви, засегнати от природното бедствие. Част от обектите са трудно достъпни, като например горите, поразени от ветровал в района на вр. Кайнадина.

Дърводобивните фирми проявяват интерес към сечите на повалените дървета, тъй като щетите от бурния вятър са предимно по строителна дървесина, коментират лесоспециалисти. 

Източник: БТА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!