Menu
Вторник, 09 Октомври 2018 16:03

Над 200 директори, длъжностни лица и учители се обучаваха в Смолян по прилагането на Регламента за защита на личните данни (GDPR)

Публикувана от Прочетена 1164 пъти
Над 200 директори, длъжностни лица и учители се обучаваха в Смолян по прилагането на Регламента за защита на личните данни (GDPR) снимка: КНСБ - Смолян

На осми и девети октомври в Актовата зала на СУ „Отец Паисий“ в гр. Смолян се проведе обучение на директори на училищата и детски градини от региона във връзка с прилагането на Регламент (ЕС) 2016/679 за регулация защитата на личните данни. Организатор на събитието Регионалното управление на образованието.

Събитието е част от националната кампания на Министерство на образованието и науката и Конфедерация на независимите синдикати в България, която се реализира със съдействието на Комисията по защита на личните данни.

Лектор в двудневното обученията в националната кампания е д-р Тодор Капитанов, юрист и национален секретар на КНСБ. Той запозна участниците с основните понятия, основания и цели на обработването на лични данни, както и с административните изисквания и документаця, която следва да бъде приложена във всяка една образователна институция.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!