Menu
Четвъртък, 18 Януари 2018 15:41

Над 43 хиляди клиенти обслужи офисът на НАП в Смолян през 2017

Публикувана от Прочетена 748 пъти

През 2017 година в офиса на НАП в Смолян са обслужени над 43 800 клиента, по данни от системата за управление на опашките.

Средното време за получаване на услугата е било 7 минути. Сред най-често използваните услуги са прием на данъчни и осигурителни декларации, като от тях са се възползвали общо 17 хил. клиенти. Над 11  хил. физически лица декларираха доходите пред НАП и близо 6 хил. юридически лица са обявили печалбата си за изминалата година.

Втората най-често използвана услуга е изясняване на здравноосигурителен статус. От нея са се възползвали близо 7 хил.

От 01 януари 2018 г., хората, които сами внасят задължителните си здравни вноски /например трайно безработни, които не получават обезщетение за безработица и не се осигуряват от държавата и др./ и не са регистрирани като самоосигуряващи се по смисъла на Кодекса за социално осигуряване, дължат месечно по 20.40 лева.

 От НАП Смолян напомнят, че гражданите могат да направят справка за здравноосигурителни си статус, както и да проверят периодите, за които им липсват здравноосигурителни вноски освен в офиса на Агенцията и чрез електронните услуги на НАП, достъпни в Интернет страницата – www.nap.bg.  Справка за здравния статус се извършва и автоматично с въвеждане на ЕГН на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!