Menu
Вторник, 08 Януари 2019 15:51

Над 5 600 са постъпилите и обработени заявления в община Смолян през 2018 г.

Публикувана от Прочетена 923 пъти

За 2018 година в община Смолян са издадени 150 разрешения за строеж, с 34 заповеди за допълнения на физически и юридически лица. За преместваеми обекти са издадени 30 разрешения. Общинският експертен съвет по устройство на територията извършва ежеседмични заседания.  Проведени са 49 такива и са взети 456 решения. „Община Смолян е една от общините, която върви напред по отношение на реализирането на Общият устройствен план. Миналата година се проведе обществено обсъждане, а също и експертния екологичен съвет в РИОСВ, с който е съгласувана екологичната оценка на Общия устройствен план”, каза зам. кметът инж. Мариана Цекова. 

Що се отнася до общинската собственост - съставени са 11 акта за публична и 42 акта за частна общинска собственост. Сключени са 10 договора за безвъзмездно управление и парво на ползване през 2018 година. 43 са договорите за отдаване под наем на нежилищни имоти частна и публична общинска собственост, 84 са договорите за отдаване под наем на общински жилища. Сключени са 29 договора за отдаване под наем на земеделски земи с обща площ

1 176 декара. Издадени са 128 разрешителни за таксиметров превоз, 68 пропуска за преминаване през забранени улици, 40 заповеди за временна организация на движение и 135 карти за паркиране на хора с увреждане. През миналата година са категоризирани 200 обекта и места за настаняване. Общо 5 637 са постъпилите, обработени и приключени заявления в община Смолян през 2018 година. 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!