НАД 500 УЧАСТНИКА СЕ ВКЛЮЧИХА В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА КАМПАНИЯТА НА ЮЦДП – СМОЛЯН, ПОД НАСЛОВ „ШАРЕНА ЕСЕН“

НАД 500 УЧАСТНИКА СЕ ВКЛЮЧИХА В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА КАМПАНИЯТА НА ЮЦДП – СМОЛЯН, ПОД НАСЛОВ „ШАРЕНА ЕСЕН“

В периода 15 октомври – 15 ноември 2018 г. се проведе образователната кампания на Южноцентрално държавно предприятие – Смолян (ЮЦДП - Смолян), чиято основна цел бе да се популяризира дейността на горските служители, да се демонстрират екологичните, социалните и икономическите ползи от гората, да се насърчи диалога между горските служители и подрастващите, както и да се въвлекат младите хора в темата за опазване и устойчиво управление на гората.

DSC04220.JPG

По време на кампанията, горските служители от териториалните поделения на ЮЦДП – Смолян проведоха редица образователни събития, в които се включиха ученици от местните училища.

IMG_20181107_125312.jpg

Чрез интерактивни и забавни занимания, базирани на методите на горската педагогика участниците получиха нови знания за гората и горската екосистема, за ролята на лесовъда при нейното стопанисване, за необходимостта от опазване на горите от пожари, за особеностите на видовете растения и животни, които обитават горите около нас, както и много други, а доброто настроение и усмивките бяха неизменна част от събитията.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре