Menu
Вторник, 04 Юли 2017 18:05

Наградени и повишени служители на ОД МВР–Смолян по повод празника

Написана от
Наградени и повишени служители на ОД МВР–Смолян по повод празника снимка: ОД на МВР Смолян
Наградиха 50 служители на ОД МВР Смолян по повод празника на МВР, други 10 бяха повишени.
Наградени служители от ОДМВР Смолян в чест на празника на МВР 5-ти юли 2017 г. за проявена инициативност, постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си от началото на годината са:
50 служители на ОД МВР – Смолян са наградени с отличие “Писмена похвала”, от тях 20 от Директора на ОДМВР – Смолян, 16 са наградени от началници на РУ при ОД МВР Смолян и 14 – от началници на сектори и групи на ОД МВР Смолян;
Повишени в категория и длъжност от директора на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов от областта са 10 служители на дирекцията.
Изграждането на полицейската институция в България започва след приемането на Търновската конституция (16.04.1879 г.).
С Указ №1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I се създава Министерство на вътрешните работи (дела) в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов.
С решение № 79 от 28 февруари 1992 г. на Министерския съвет 5 юли се обявява за професионален празник на служителите от Министерство на вътрешните работи.
Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!