Наградиха победителите от Десетия национален преглед за водачи на служебни кучета

Наградиха победителите от Десетия национален преглед за водачи на служебни кучета
Полицай Атанас Христов от Смолян със служебно куче Брош спечелиха второ място в Десетия национален преглед за водачи на служебни кучета
 
Победителите от Десетия национален преглед за водачи на служебни кучета с международно участие бяха тържествено наградени в базата на Главна дирекция „Национална полиция” в гр. Берковица. Организатор на проявата е „Спортна асоциация–МВР“, Главна дирекция „Национална полиция“. Съгласно регламента участниците се състезаваха 3 дисциплини – „универсално куче”, „откриване на взривни вещества” и „откриване на наркотични вещества”. Българските състезатели от системата на МВР са отборите на Главна дирекция „Гранична полиция”, дирекция „Жандармерия”, на Областните дирекции на МВР и на Специализирания отряд за борба с тероризма. В състезанието взеха участие представители от Агенция „Митници“ към МФ, Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерство на правосъдието, гости от Румъния, съобщиха от пресслужбата на МВР.
 
Победителите в категория "Универсално куче"

 В дисциплината „водачи и универсални служебни кучета” на първо място се класира Цанко Петров Петров от ОД МВР Варна със служебно куче Инго с резултат от 284 точки. Второто място зае Атанас Божидаров Христов от РДГП Смолян с куче Брош и резултат от 274 точки, трето място – Николай Паскалев Паскалев със служебно куче Акса от ОД МВР Силистра и резултат от 246 точки.
 В дисциплината „откриване на наркотични вещества” първо място спечели представител на Република Румъния Кристиян Тилихои с куче Джеф и резултат от 383 точки, второ – служител на ОД МВР Стара Загора Кирил Стефанов Колев с куче Карлос и резултат от 379 точки и трето място – Петре Юнга от Република Румъния с куче Микас и резултат от 372 точки.
 
Победители в категория "Откриване на взривни вещества"

В дисциплината „откриване на взривни вещества” победител е Кирил Василев Николов от СДВР с куче Юли и резултат от 346 т. Второ място – Наско Любенов Талев от ОД МВР Пловдив със служебно куче Рико и 343 точки и трето място – Мартин Ангелов Ангелов от РДГП Русе със служебно куче Норд и резултат от 336.
Генералният секретар на Спортната асоциация на МВР комисар Иван Младенов връчи плакет за участие на гостуващия отбор от Република Румъния и приветства участниците.
Началник отдел „Охранителна полиция” Станислав Теофилов в Главна дирекция „Национална Полиция” сподели, че по време на прегледа са показани по-добри качества на кучетата, по-добра връзка между тях и водачите и че форматът на състезанието си увеличава с включването на нови състезатели.
 
 
530 са служебни животни са в рамките на структурите на МВР. Основните породи, които подпомагат полицейските служители в тяхната дейност, са от породите белгийска овчарка – малиноа и немска овчарка.
На тържествата церемония по награждаването присъстваха началник отдел „Охранителна полиция” Станислав Теофилов в ГД „НП”, генералният секретар на Спортната асоциация на МВР комисар Иван Младенов, Д-р Илия Вълчев - началник сектор “Кинология и племенно дело” към ГДНП, началникът на отдел „Охранителна полиция” в ОД МВР Монтана комисар Валери Димитров, началникът на Зонално Жандармерийско управление-Монтана Илиян Кънчев, гости от Руската федерация и Република Румъния, зам.-кметът на община Берковица Радослав Найденов и спонсори.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре