НАП обменя опит с данъчната служба на Обединеното кралство

НАП обменя опит с данъчната служба на Обединеното кралство

Експерти от Национална агенция за приходите, Кралската данъчна и митническа агенция и Комисията по хазарта на Великобритания обмениха опит и добри практики при лицензирането и контрола на хазартната дейност.

Срещата, която се проведе онлайн със съдействието на Службата за предотвратяване на престъпления срещу фиска към Посолството на Великобритания в София, беше открита от изпълнителния директор на НАП Румен Спецов.

Британските експерти от Кралската комисията по хазарта запознаха българските си колеги с мащабите на регулирания хазарт в Обединеното кралство, различните видове онлайн хазартни дейности, подлежащи на лицензиране и прилаганите там регулаторни мерки.  Представителите на  Агенция „Приходи и митници“ на Нейно Величество  (HMRC) от своя страна разясниха специфики при облагането и видовете данъци върху хазарта на Острова, както и законодателни промени, позволили им да облагат онлайн хазартните оператори, където и да се намират по света.  

Българската и Британската приходни администрации имат ползотворно сътрудничество не само в областта на хазартните дейности, а и при управление на риска и осъществяването на мониторинг и контрола върху електронната търговия.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре