Menu
Четвъртък, 28 Февруари 2019 19:41

НАП запечата 53 обекта за неиздадени касови бележки в Смолян и Пампорово

Публикувана от Прочетена 1402 пъти

От началото на годината до 21 февруари звеното „Фискален контрол“ са проверили близо 1 000 търговски обекта на територията на Смолян и Пампорово. Открити са 162 нарушения. Запечатани са 53 търговски обекта, в 35 от тях са установили разлика в касовата наличност, за което на търговците са съставени актове за административно нарушение. В други 43 проверени по метода на „таен клиент“ на данъчните не са издадени касови бележки за закупуване на стоки и услуги. Освен временното затваряне на обектите, на собствениците им са наложени и глоби, достигащи до 2000 лв. за всяко нарушение.

 От началото на зимния туристически сезон фискалният контрол на НАП извършва масови проверки в зимните курорти и областните градове, като на някои места в страната патрулират униформени служители. Фискалните агенти използват специален софтуер за наблюдение от разстояние на оборотите на определени рискови търговци, чиито приходи значително се различават от обичайните за съответния бранш и територия.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!