Напливът на туристи в Ягодинската пещера намалява за сметка на Орлово око

Ягодинската пещера

Близо 41 хиляди туристи са преминали през Ягодинската пещера през 2017 г., съобщи пред Дарик Сергей Генчев – уредник на пещерата в Родопите. Като сравнение с 2016 г. бройката на туристите се запазва сравнително същата, като се наблюдава лек спад на желаещите да се бракосъчетават в пещерата - имало е едва 16 брачни церемонии, като последната е била през ноември. За настоящата година все още няма заявка за подобна церемония.

„В момента пещерата е излъскана, като са изчистени всички мъхове по скалните образувания, както и по осветителните тела, така да се каже сме я изкъпали и блести отвсякъде“, коментира още Генчев.

По време на празниците, пещерата се е радвала на интерес от страна на туристи, които са предпочели Смолянско за празнуване на Коледа и Нова година.

Според Генчев, в момента другата туристическа забележителност в района на село Ягодина - Орловото око се радва на засилен интерес от посетители, като според него там напливът е голям. „Има туристи, които се връщат по няколко пъти, за да са качат на Панорамната площадка“, коментира още Генчев.

Източник: dariknews.bg

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре