Menu
Неделя, 14 Юли 2019 13:43

Направиха за деца с увреждания весел и богат празник на Смолянските езера

Публикувана от Прочетена 878 пъти
Съюзната организация на инвалидите в Смолян организира за своите малки членове традиционния вече /за шести пореден път/ летен празник в района на Смолянските езера до параклиса „Св. Дух“. Това стана с подкрепата на Европейския информационен център „Европа Директно“, Неделното училище при храм „Св. Николай Чудотворец“ и основния дарител за вкусния обяд-курбан от 100 порции Албен Чавдаров, който подари и транспорта от Смолян до езерата и обратно. Свой дарителски жест направиха и други добри хора.
 
Защо бе весел и богат празникът? Децата от съюза с придружители и председателката на организацията Захаринка Славчева, както и регионалният координатор Петя Николова, с радост посрещнаха поканените от тях скъпи гости, с които имат постоянни приятелски връзки – от Дома за стари хора в с. Фатово, Дома за настаняване на деца на Каптажа, Съюза на слепите, пенсионерски клуб от Смолян и други приятели. Все хора, за които чуждата болка е своя и се стараят да я облекчат.
 
На обширната поляна пред параклиса децата насядаха върху родопските одеяла, за да разгледат какво има в торбичките с подаръци – книжки за оцветяване и за четени, комплекти разноцветни моливи с острилки, няколко вида лакомства, плодови сокчета. Най-вече в торбичките имаше нещо, което не се купува, а топли – добротата и милосърдието на даряващите хора, детските усмивки и радостта, че са заедно и че имат много приятели. Празникът още им поднесе игри с топки, кукли и други играчки, разучаване с учителката по музика Соня Цветкова на веселата песничка „Ало, ало, слънчице, моля, покажи се. На децата, слънчице, топло усмихни се!“
 
От община Смолян празника уважиха зам.-кметът Венера Аръчкова, дошла с малката си внучка, и секретарят Момчил Николов, който сърдечно поздрави всички от името на кмета Николай Мелемов и пожела много здраве и щастие.
 
Председателката Захаринка Славчева благодари на всички, които са подали ръка за помощ, за да се състои този празник, на основния дарител Албен Чавдаров пожела да се наспорява трудът му, всички в семейството му и фирмата да имат здраве и успехи.
 
Росица Примовска
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!