Menu
Вторник, 21 Ноември 2017 21:45

Национален фестивал на бойните изкуства“ Св.Архангел Михаил“ се проведе в Смолян

Публикувана от Прочетена 2400 пъти
Национален фестивал на бойните изкуства“ Св.Архангел Михаил“ се проведе в Смолян снимки: СК“БУДОКА – България“

За времето от 17 – 19.11.2017г. в спортна зала „Величко Чолаков“ град Смолян, се проведе Национален фестивал на бойните изкуства „Свети Архангел Михаил“. Мероприятието беше организирано он СК“БУДОКА – България“, Община Смолян, Българска Джу – джицу федерация и Българска карате федерация, като в състезанието участваха общо 15/петнадесет/ състезатели от гр.Смолян.

В резултат на изключително оспорваните срещи,1 бойците от СК“БУДОКА – България“ завоюваха 3 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала. На първо място на стълбичката се наредиха Доника Георгиева, Вероника Гълъбова и Калоян Дарджиков , сребърни медали грабнаха Димитър Димитров, Таня Ковачева, Яница Кичукова, Мартин Богутев, Мая Чиндева и  Константин Крачев.  Бронзови медали се присъдиха на Николай Анчев, Красимир Киров, Мартин Топчиев и Йоан – Асен Тодоров.

За първи път в град Смолян се провежда състезание по бойни изкуства от подобен мащаб. В състезанието взеха участие повече от 300 състезателя от над 30 клуба от цялата страна. За няколко дни град Смолян се превърна в арена на най – силните състезатели по карате, джу – джицу, специална самозащита и дуо – система. Сред състезателите в дисциплината джу – джицу файтинг участва и настоящия световен шампион по джудо Радослав Марков, който демонстрира невероятна кондиция и форма, като съответно заслужи златния медал. Марков се превърна в атракция на състезанието като отново доказа, че с постоянство и всеотдайност се изкачват върхове.

За поредна година в състезанието се включиха и състезатели от групата по бойни изкуства при ЦПЛР ОДК – Смолян, като същите защитиха общо един златен и четири сребърни медала в една от най атрактивните дисциплини, джу – джицу файтинг.

Състезанието е включено в годишните спортни календари на Българска джу – джицу федерация и Българска карате федерация и ще се обособи като традиционно, утвърждавайки се като най – силния турнир в Р.България.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!