Menu
Четвъртък, 13 Юни 2019 18:50

Национален фолклорен фестивал ще се проведе на 15 и 16 юни в Смолян

Публикувана от Прочетена 2940 пъти
Под мотото „ В планината на Орфей“ в събота и неделя на Новия център в Смолян ще се проведе Шестият национален фолклорен фестивал за хора със специфични възможности. Организатори са Фондация „ЦУРОН“ (Център за устойчиво развитие, образование и напредък на уязвимите групи) в Неделино и Регионалната организация на Съюза на инвалидите в Смолян. Преди две години на същото място се проведе Петият фестивал.
 
Официалното откриване ще стане в събота /15 юни/ от 10 часа. Фестивалът ще има състезателен характер, участниците ще бъдат оценени от професионално жури. Ще има допълнителна класация за изпълнение на една родопска песен за тези, които желаят. Заедно с провеждането на фестивала ще се организира изложение-базар във фоайето на Театъра на различни изделия и сувенири, създадени от хора с увреждания. Очакват се изпълнители и гости от цялата страна, Македония и др. съседни държави.
 
Фестивалът е една от възможностите да се подкрепят талантливите хора с увреждания, да обменят помежду си опит и увереност, че могат да са полезни в обществото и пълноценно да се изявяват.
 
От организаторите
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!