Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка изнася концерт в навечерието на 3-ти март с благотворителна цел

.

Националното училище за фолклорни изкуства (НУФИ) в Широка лъка ще изнесе своя тържествен концерт в навечерието на 3 март с благотворителна цел, съобщава  БТА , цитирайки директорът Стоянка Тенова. Тя посочи, че идеята е средствата, събрани от този концерт, да бъдат дарени на млада музикантка, ръководител на музикална школа в Пирдоп.

„Цвети Грамова е с диагноза множествена склероза, а необходимата сума за лечението й е 105 хиляди лева“, допълни Тенова. За втори път училището подготвя благотворителен концерт. През миналата година събраните средства са били дарени на детската градина в карловското село Каравелово, което пострада от наводнение.

Тържественият концерт на НУФИ съвпада и с културните дни на село Широка лъка – Песпонеделник. В изявата ще участват представителният хор, представителният оркестър, танцовият състав, солисти, камерни групи. Програмата включва изпълнения от всички фолклорни области – автентични, обработени и авторски пиеси.
 
Източник: БТА
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре