Четвъртък, 06 Август 2009 09:23

Навършват се 4 години от голямото наводнение, устовци дават курбан

moleben-episkopВ Устово днес ще си спомнят за голямото наводнение преди 4 години и ще се помолят ужасът, който преживяха тогава никога да не се повтаря. В 11 часа на моста на река Бяла ще бъде отслужен молебен. Службата ще води Константийският епископ Антоний. След това устовци ще дадат курбан за здраве. Смолянският квартал пострада най-силно от потопът излял се в
Родопите на 5 и 6 август 2005г. Реките Бяла и Черна тогава излязоха от коритата си и заляха ниските части на квартала. След себе си потопът остави разрушена инфраструктура и щети за милиони левове. В калните води замина покъщнината на десетки семейства. Водата помля автомобили, отнесе мостове.
Опустошителната стихия взе 3 жертви в Смолянско. Свлачище във Влахово затрупа 54-годишната Стела Ашикова. В Чепеларе подпорна стена затисна и уби 34-годишния отец Николай. 64 ­ годишен мъж от село Падина намери смъртта си в река Черна, в района до СБА - Смолян, където водната стихия го повлякла с автомобила му.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!