Най-често допусканите грешки при избор на годежни пръстени

Най-често допусканите грешки при избор на годежни пръстени

Изборът на годежен пръстен е едновременно сюблимен и преломен момент за един мъж. Тези върховни емоции, обзели съзнанието и сърцето му, биха могли да му докарат значителни проблеми в магазина за бижута. Нещо повече – специалистите наблюдават и някои много често повтарящи се грешки в избора на годежни пръстени от страна на мъжете. Ето някои от тях, които да прочетете и да не допускате, когато избирате годежен пръстен от The world of  Diamonds или друг подобен луксозен магазин за елегантни бижута.

Изобщо не се съобразяват с вкуса и стила на жената до себе си

Когато се избира подарък – камо ли пък годежен пръстен – мъжът трябва да мисли не за това какво на него му харесва, а за това какво би й харесало на нея. Но обзети от силни емоции, често господата забравят за това изконно правило. В такива случаи за една фина дама вместо нежно с малък диамант, се взема обемен пръстен с голям зелен камък, например. Абсолютна катастрофа, нали?

Не си пишат предварително домашното

С други думи, мъжете изпускат важния предварителен момент и подготовка преди самата покупка. Тази подготовка включва проучване на пазара, запознаване с актуалните тенденции, но също така и със средните цени както на грам злато, така и на диамантите, изчислени в карати и според формата и цвета им. Когато разполагате с подобна информация, от една страна, лесно ще се вмъкнете в своя бюджет, а от друга ще съумеете да купите наистина най-доброто на своята избраница.

Размерът се налучква, вместо да се вземе

Пръстенът е специален аксесоар. За разлика от гривната или синджира, размерът му не може допълнително да се коригира посредством закопчалки или други части от своята конструкция. На практика, той или пасва, или не на вашата избраница. В тази връзка, просто да налучкате размера, споменавайки на бижутера, че ръката на жената до вас е фина и тънка, не е най-правилният подход. Разбира се, да се вземе размер на пръста на избраницата ви е трудна задача, ако искате да запазите ефекта на изненадата. Ето защо най-добрият ви ход в подобна ситуация е да помолите нейна близка, майка, приятелка или колежка да ви даде ориентировъчни, по възможност точни размери.

Избрали сте перфектен пръстен, но не и начин за поднасяне на предложението

Дори да сте купили най-прекрасния годежен пръстен с изящен диамант и в точния размер, той не струва нищо, ако предварително не се постараете да измислите план за оригиналното му поднасяне към ръката на вашата избраница. Предложението за брак е момент, който помним цял живот, а освен това от неговата сила на емоция и искреност често зависи и крайният резултат под формата на „да“ или „не“.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре