Menu
Сряда, 22 Май 2019 19:36

НЧ „Балкански просветител 1871“ кв. Райково, подарява книги по случай 24-ти май

Публикувана от Прочетена 1383 пъти
Деца от Райково избират книги Деца от Райково избират книги
По случай 24 май НЧ"Балкански просветител 1871" в кв. Горно Райково, подарява класическа литература от български и световни автори.Книгите са от фонда на читалищната библиотека и са предназначени за всички, които обичат да четат.Днес 22.05.2019 г. и утре 23.05.2019 г. от 10 до 15 часа желаещите могат да получат по една или две книги.

Книгите са дарение от приятели на читалището и граждани от Смолянска област от личните им библиотеки. Родното читалище, въпреки ограниченото си място ги приема, за да ги спаси от изхвърляне в кошовете за боклук.До момента за дарение са определени 752 творби.Десетки хора от различни възрастови групи намериха желаното заглавие.Лично аз, като дългогодишен учител по литература и ценител на класическата литература си подарих първи и втори том на романа „Тютюн“ от Д. Димов, а други получиха „Железният светилник“- Д. Талев, Чудомир,Балзак,В.Юго и много други автори.

Сийка КЕТЕВА

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!