Никола Стоянов: Предвижда се до 0,70 лв. да е помощта за горивата

Никола Стоянов: Предвижда се до 0,70 лв. да е помощта за горивата
Ако се приеме предложението ни, помощта за горивата може да е 0,50-0,70 лв., съобщи служебният министър на икономиката Никола Стоянов пред bTV.

Той подчерта, че служебното правителство е предложило и законови промени, при които за тази помощ да не се дават пари от бюджета, а напротив, да се изземват свръхпечалбите на компаниите от сектор "Горива".
По думите му в крайна сметка е важно народните представители какво ще приемат. “Ние можем само да предлагаме”, добави Стоянов.

"Средствата за отстъпката от 0,25 лв. за масовите горива бензин и дизел се очаква да приключат в края на ноември или до средата на декември", каза той.

Дървата за огрев

"Има заповед от преди година и половина, според която дърводобивът трябва да се намали с 30%. Количествата дърва, които се добиват в България, са спаднали с 1 млн. кубика годишно. Същевременно има и повишено търсене до 2-3 пъти", каза икономическият министър.

Според него това е нормално заради енергийната криза в цяла Европа. "Хората се запасяват заради високите цени на енергоизточниците", добави той.

Източник: Днес.бг
Снимка: Днес.бг
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре