Николай Мелемов: „Надявам се следващата година да се реализира проекта за подмяна на горивната база в Смолян“

Николай Мелемов

Тази зима смолянчани няма да се радват на нови котли и климатици, предоставени по проекта за подмяна на горивната система. „Смятам обаче, че догодина проекта ще се реализира“, каза кметът на община Смолян Николай Мелемов. Той припомни, че през лятото беше подписан договора с министъра на околната среда и водите.

„Парите са на 100 % европейски. Общината и хора не плащаме нищо. ЕС е този, който поставя условията. Според тях Програмата трябва да върви на два етапа. Първи етап започва сега с анализи, анкети, прогнози. След това е същинския втори етап, когато се купуват котли, климатици и т. н.“. Смятам, че догодина ще може да се реализира и втория етап на проекта“, отбеляза Мелемов. По думите му това е един от основните проблеми на нашия град, за който решение във времето не е намерено, защото изисква много средства.

Проектът за подмяна на горивната система е за 9,6 млн. лв. и с него ще бъде решена една от основните кризи в момента в нашия град, а именно замърсяването на въздуха през зимния отоплителен сезон. „Пак казвам, общината върши работата, но не поставя условията. Ако зависеше от нас, щяхме да преминем направо към втория етап, макар че, от друга страна, за да има критерии, по които хората да кандидатстват, трябва да имаме база от анализи. Критиките на опозицията към нас по отношение на проекта, са несъстоятелни, защото условията ги поставя този, който дава парите, а ние ги изпълняваме“, категоричен беше кметът на община Смолян.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре