Menu
Понеделник, 26 Март 2018 09:35

Нови 15 см сняг в Смолянско, ограничения на движението на „Превала“, отстраняват паднали дървета и камъни

Публикувана от Прочетена 1291 пъти

Заради новата снежна покривка в Смолянско, която е в порядъка на 10-15 см има въведени ограничения за товарни автомобили по прохода „Превала“, където е забранено преминаването на моторни превозни средства с маса над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Подобно ограничение бе въведено и през нощта за прохода „Рожен“, но то отпадна рано тази сутрин.

„През цялата нощ валя интензивен дъжд и сняг в региона. Натрупа нова снежна покривка от порядъка на 10-15 см, като температурите варираха от минус 3 до плюс 3 градуса“, коментираха от Областно пътно управление в Смолян.

Според дежурният, през нощта са получени сигнали за паднали дървета и камъни в района на Доспат и прохода „Рожен“, но аварийни екипи са разчистили пътните платна.

Над 60 машини са разчиствали пътните артерии в региона. На места в Смолянско има намалена видимост, заради мъгла.

Според информация от Планинската спасителна служба в Пампорово, там новата снежна покрива е около 15 см, като времето е облачно и тихо, а температурите са около нулата.

Източник:dariknews.bg

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!