Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Четвъртък, 10 Април 2014 23:14

Нови правила за детските храни в ЕС

Нови правила за детските храни в ЕС
Според ново законодателство на Европейския съюз правилата за етикетирането на бебешките млека и храните за специални медицински цели ще бъдат по добре дефинирани с цел защита на потребителите и ясното разграничаване на храните за нормална консумация и тези за специфични групи.  Проектът, който вече е одобрен от преговарящите от страна на Парламента и Съвета, обхваща и някои групи нискокалорични храни. Законодателството включва и специален списък от витамини и минерали, които могат да бъдат добавени към тези храни.
За бебешките млека вече няма да е допустимо използването на снимки на деца или „други изображения или текст, които могат да идеализират употребата на подобни формули“, за да не се демотивира кърменето. Остава разрешено поставянето на графични изображения, целящи лесната идентификация на формулата и обясняващи начините на приготвяне. Според законодателството Комисията трябва да гарантира, че остатъците от пестициди в детските храни са сведени до минимум.

Пресцентър на „Европа Директно” в Смолян.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!