Вторник, 05 Ноември 2019

Новоизбраните кметове и общински съветници в Рудозем, Мадан, Неделино и Златоград положиха клетва и встъпиха в длъжност

Публикувана от
Новоизбраните кметове и общински съветници в Рудозем, Мадан, Неделино и Златоград положиха клетва и встъпиха в длъжност
   

Областният управител Недялко Славов свика и проведе първите тържествени заседания, на които се заклеха новоизбраните кметове и общински съвети в Рудозем, Мадан, Неделино и Златоград.

 

   Славов поздрави всички с изборните резултати, като им пожела успех, да работят със същите високи темпове, както и по време на предизборната кампания, и да намерят правилните начини и средства, с които да изпълнят поетите към гражданите ангажименти. Той ги призова да работят публично и прозрачно, да привличат гражданите в управленските процеси, да търсят консенсус между всички представители в общинските съвети, като се стремят да преодоляват партийните си различия в името на обществения интерес.

456IMG_1346.jpg

     Областният управител декларира подкрепата на държавата за развитието на ключови обществени сфери – образование, здравеопазване, социални дейности, инфраструктура, както и за целево финансиране за реализиране на важни проекти. Славов изрази очакванията си за добро взаимодействие между общинската и държавната власт в реализиране на приоритетните правителствени политики в образованието, електронните услуги, комплексното административно обслужване и други. „И това са стъпките, които ще накарат хората да чувстват институциите и местната власт близо до себе си.“

1263IMG_1344.jpg

    В заключение, областният управител призова новоизбраните градоначалници и членове на общински съвети да загърбят предизборните емоции, като в процеса на изпълнение на същинската си работа не прекратяват контакта си с хората. Пожела им успешен и ползотворен управленски мандат.

     Освен полагането на клетва от кметовете и общинските съветници, по време на първите тържествени заседания бяха избрани и председатели на общинските съвети. Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, се проведе таен вот, като изборът беше – Общински съвет-Рудозем оглави д-р Владимир Янков, начело на Общински съвет-Мадан застава Бисер Базеников, в Неделино – инж. Стойко Еленов, а в Златоград Общинският съвет ще бъде председателстван от Емил Хумчев. 

Прочетена 1485 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!