Петък, 08 Ноември 2019

Новоизбраните управници в Чепеларе и Баните официално започват същинската си работа в Управленски мандат 2019-2023

Публикувана от
Новоизбраните управници в Чепеларе и Баните официално започват същинската си работа в Управленски мандат 2019-2023
  Снимки: ОА Смолян
Новоизбраните управници в Чепеларе и Баните официално започват същинската си работа в Управленски мандат 2019-2023 Снимки: ОА Смолян

Областният управител Недялко Славов поздрави за полученото доверие избраните кметове на община, кметове на населени места и общински съветници в Чепеларе и Баните на проведените днес Първи тържествени заседания. Той ги призова да загърбят предизборните емоции и да се фокусират върху управленския си мандат през следващите четири години, в които имат отговорността да оправдаят гласуваното им доверие.

     Славов отбеляза, че е трудно да бъдеш управник в днешно време, когато хората са свръхинформирани, и това до известна степен ги прави и свръхизискващи. Затова той ги призова да работят с високо темпо, отговарящо на очакванията на съгражданите им, да се вслушват в проблемите им и да не късат връзката с избирателите си. „Нека следващите четири години бъдат период, в който привличате гражданите да участват в управленските процеси, това гарантира не само публичност и прозрачност, това гарантира доверие в местната власт и в институциите.“

     Областният управител призова и гражданите да продължават да подкрепят управленците си и по време на мандата, както са ги подкрепяли в предизборната кампания, защото общината не е само на кмета и на общинската власт, а на всички хора, които живеят в нея.

      Относно взаимодействието между държавата и общините в сферата на образование, здравеопазване, социални дейности, инфраструктура, Славов декларира своята подкрепа. „И тук е мястото да гарантирам своята протегната ръка, да декларирам подкрепата на държавата за всяка една полезна инициатива за общините и техните жители. Но така, както имате моята подкрепа, аз ще бъда коректив, тогава, когато се налага, в рамките на законовите ми правомощия.“  Областният управител изрази очакванията си за добро взаимодействие с общините и ръководството им в работата по приоритетни правителствени политики, сред които равен достъп на всички до образование, въвеждане на електронни услуги и подобряване на административното обслужване.

      В заключение пожела здраве, успешен и ползотворен управленски мандат.

     Новоизбраните общински кметове, общински съветници и кметове на населени места в Чепеларе и Баните положиха клетва и подписаха клетвените си листове.

      В рамките на първите тържествени заседания, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, чрез таен вот, се проведе и избор на председател на Общински съвет.

     С 8 гласа „ЗА“, Пантелей Мемцов става председател на Общински съвет-Чепеларе. Севдалин Хъшенов оглавява Общински съвет-Баните с подкрепата на 8 гласа „ЗА“.

Прочетена 1043 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!