Сряда, 16 Октомври 2019 16:59

Новото време: има пари за пътища и транспорт, няма желание за действия

Публикувана от

Каква е реалността? Генералният план на общинския транспорт е изтекъл отдавна и към днешна дата общината не предвижда да приеме нов. Ситуацията на обществения транспорт в град Смолян е плачевно, а градската транспортна схема е архаична. Единствено ситуацията в малките населени места в общината е по-лоша. В голяма част от тях дори липсва съвременна вътрешна пътна инфраструктура или тя е в окаяно състояние.

Това е едната страна на  проблема. Слизайки от автобуса или колата обаче смолянчани се натъкват на „нещо”, което не е тротоар. „Нещото” някога е било тротоарна настилка. Състоянието на тротоарите в град Смолян е не просто лошо, то не е безопасно и не е достъпно за майки с колички и хора с увреждания. Същото е положението с амортизираното, скъпо, неефективно и липсващо улично осветление. А състоянието на мостови съоръжения и пешеходни подлези е повече от незадоволително.

Решенията, които Новото време предвижда не са „извънземни”, те са логични и изискват единствено воля и желание за неподкупна работа.  На първо място – ще бъдат премахнати «обраслите» с лобизъм и корупция практики за възлагане на обществените поръчки в строителството на обекти от транспортната инфраструктура, както и избирането на превозвачи. Фирмите, които извършват обществен превоз ще бъдат обект на регуларни проверки и контрол.

Следващата стъпка, предлагана от Новото време, е да бъде спешно актуализирана транспортната схема в общината. Тя ще включва изграждането на нови транспортни услуги, обслужващи основните линии в региона, като ще бъдат разкрити нови байпасни  транспортни линии (т. нар. шатъли), обслужващи отделни райони на града.

„Това са само част  от практичните решения за модернизиране на обществения транспорт и транспортните услуги в града. Но те паралелно ще бъдат придружени от редица мерки, насочени към реалното обновяване на самата инфраструктура”, заяви Кирил Хаджихристев, кандидат за кмет, издигнат  от „Новото време”. Екипът на „Новото време” и Кирил Хаджихристев работят по изготвянето на програма с финансови разчети за ремонт и реконструкция на обслужващите улици в населените места на територията на община Смолян.

Пари има и е напълно възможно Смолян да има модерен транспорт и нормални пътни условия. И не трябва да се стига до протести, за да се усеща властта, че трябва да свърши работа. Това изисква единствено промяна в начина на управление на общината и адекватни решения.”, заяви Хаджихристев.

Пресцентър МК "Новото време" - Смолян
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
 
платен материал
Прочетена 1008 пъти

1 коментар

  • Връзка на коментара Неделя, 10 Ноември 2019 13:03 публикуван от Хамали на ниски цени

    Време е да се изгради пътна мрежа в Смолян, която да отговаря на изискванията. Живеем във време в което е недопустимо пътищата да са в такова лошо състояние. Нека се изпълни това обещание!

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!