Menu
Вторник, 14 Август 2018 11:35

Нравствено християнски поучения е новата книга на свещ. Димитър Михайлов

Публикувана от Прочетена 1547 пъти
Нравствено християнски поучения е новата книга на свещ. Димитър Михайлов снимка: Сийка КЕТЕВА

Свещеник Димитър Михайлов, който служи в църквата „Св. Висарион Смолянски” издаде нова книга, петата поред. Поводът за написването й е 70-годишнината му, която бе отбелязана наскоро.

Книгата съдържа 10 нравствено-християнски поучения, които са представени достъпно и същевременно вълнуващо. Първото „За вярата в Бога и молитвата” припомня думите на слепеца: „Сине Давидов, помилуй ме” и се отворили очите му” / Ев. от Марко/.

Авторът иска да отвори  нашите очи към християнската нравственост, за да спасим душите си в днешните трудни времена.Прави впечатление неговата добронамереност към  нас, миряните  - желанието му да сподели своя опит като дългогодишен свещеник.

Книгата завършва с „Мисли за вярата”. В тази  глава свещ. Михайлов разказва за съдбата на известни атеисти, които в края на живота си се разкайват за своето неверие.”Достатъчно е да споменем следните имена, пише авторът: Жорже, Монтескьо, Бюфон, Даламеер, Ламарк, Толстой, Стриндеберг и др.”

Сийка КЕТЕВА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!