Menu
Сряда, 20 Февруари 2019 18:01

НУФИ с първи фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува“

Публикувана от Прочетена 2038 пъти

НУФИ организира първи фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува. Надпреварите ще се проведат на 20 и 21 април и в тях могат да участват талантливи деца от цялата страна на възраст от 5 до 18 години. „Широка лъка е едно културно и просветно средище.

Ние се опитваме да наситим цялата година с една богата фолклорна програма и ако до този момент нашите прояви са били един коледен концерт и един за Песпонеделник, сега се опитваме да разширим художествено-творческите си изяви. Родопите обединяват децата, обичащи песните, танците, свирните от автентичността.

Ние увековечаваме фолклорното изкуство. С този конкурс искаме да покажем на младите и талантливи българи Широка лъка, да им покажем Музикалното училище и да ги насочим към изучаването на националното музикално изкуство. Това ще им  разкрие възможност за едно художествено-творческо бъдеще като певци инструменталисти и танцьори в различните фолклорни ансамбли“, каза директорът на НУФИ „Широка лъка“ Стоянка Тенова.

Участието в конкурса ще бъде без никакви такси. Определен е награден фонд, за който ще се търсят спонсори от родолюбиви българи, фирми и институции, за да могат децата, които покажат отлични резултати, наградени с първо второ и трето място в различните възрастови групи да бъдат подобаващо наградени и това да бъде един стимул за тях да се занимават с национален фолклор.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!