Menu
Петък, 13 Април 2018 17:21

Обходният път край свлачището при с. Тикале е завършен

Публикувана от Прочетена 1213 пъти

Обходният път край свлачището при с. Тикале е завършен, очаква се по-късно днес да бъде пуснато движението по него, съобщиха от Областната администрация в Смолян. Трасето Влахово- Орешец е готово в рамките на прогнозните срокове, с които фирмата изпълнител се ангажира.

Пътят ще бъде оценен днес следобед от приемателна комисия. При положително становище, обходният маршрут може да бъде отворен още днес, уточняват от Областната администрация. С пускането на пътя Влахово- Орешец се решава временно проблемът с прекъснатия участък от пътя Смолян - Мадан, затворен заради скално свлачище. Трайното възстановяване на засегнатата от срутището зона ще продължи месеци наред, тъй като според геолози прибързаното разчистване на пътя би довело до ново активизиране на свлачищни процеси.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!